SACRÉ CUISINE

OVER ETEN EN CHRISTELIJKE FEESTEN

 

 

Tomaten-koriander salsa

 

Nog een zalig dipje uit Mexico, ditmaal van mijn vriendin Kristy. Ook lekker om samen met de guacuemole te maken en beide dips met nacho chips op de bank op te peuzelen. 

               

Nodig voor tot 4 personen:

 

4-6 (roma)tomaten
bosje verse Koriander
+/- 2 el. olijfolie
1-2 rode uien
½-1 Spaanse peper
+/- 2 eetlepels Zoete chili saus
1 limoen of ½ citroen
peper

 

eventueel:

1 tl. truffelolie

 

Ontdoe de tomaten van hun zaadlijsten en snijd ze in (echt!) hele kleine blokjes. De ui(en) ook heel fijn hakken. Naar smaak kun je 1 grote of twee kleine nemen. Koriander klein snijden; halve (of hele) Spaanse peper klein snijden en erbij doen. Haal wel de zaadjer eruit!

 

De chili saus erbij (loempia saus mag ook), olijfolie, eventueel ook wat truffelolie en een kneepje limoen- of citroensap toevoegen. De salsa roeren, half uurtje koud zetten in de ijskast. Koud serveren!

 

Het is even snijden, maar het resultaat is succesverzekerd! Het geheim zit 'm een beetje in de kleine blokjes en de combinatie tussen de zoete chili saus, hete pepers en de zoete uitjes.

 

TIP: ook erg lekker om hierbij (grote) garnalen te serveren, warm of koud.