SACRÉ CUISINE

OVER ETEN EN CHRISTELIJKE FEESTEN

 

 

Guacuemole

 

eenvoudig       voorbereiding 5 minuten

 

Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Mexico. De banaan zorgt voor een rijkere en romiger smaak.

 

Nodig voor dip tot 4 personen:

1 rijpe avocado
1 à 2 teentjes knoflook naar smaak
1 limoen of citroen
1 à 2 eetlepels crème fraîche
1/3 banaan


Eventueel:

mespuntje sambal of stukje Spaanse peper

wat koriander

 

 

Halveer de avocado. Haal de pit eruit en schep het vruchtvlees eruit. Pureer het vruchtvlees (dat kan gewoon met een vork) samen met de banaan. Pers de limoen of citroen en de knoflook uit en voeg deze en overige ingrediënten toe aan de puree. Lekker met nacho chips, maar ook bijvoorbeeld in een wrap met gerookte kip- of kalkoenfilet!
 

Probeer ook de Tomaten-koriandersalsa!