SACR… CUISINE

OVER ETEN EN CHRISTELIJKE FEESTEN

 

 

 

AARDBEITJES MET MASCARPONE

 

eenvoudig    voorbereiding 10 minuten

 

Dit eenvoudige gerecht vond zijn oorsprong in slechte logistiek. Dit simpele toetje lijkt, als je het met zorg opdient, een hele culinaire verassing!

 

Nodig voor 4 personen:


1 bakje mascarpone
1 bakje aardbeien ŗ 500 gr.
paar eetlepels vanillesuiker
+/- 100 ml. vruchtensap (bijvoorbeeld dubbeldrank druif/peer, of spa & fruit kersen o.i.d.)

 

Was de aardbeitjes. Snijd ze door tweeŽn en de grotere door vieren. Voeg aan de mascarpone steeds een scheutje sap toe en meng met een vork totdat een romige, smeuÔge substantie ontstaat. Voeg dan de vanillesuiker toe. Verdeer de mascarpone prut over vier bordjes. Drapeer daaromheen de aardbeitjes, ťťn aardbeitje in het midden, eventueel garneren met een takje mint en klaar is je heerlijke toetje!  

TIP:  wil je dit toetje een chiquere uitstraling geven: snijd dan een vanillestokje door tweeŽn en meng het merg (de zwarte spikkeltjes) ook door de mascarpone.