SACRÉ CUISINE

OVER ETEN EN CHRISTELIJKE FEESTEN

 

 

Tabbouleh

 

eenvoudig      bereiding 15 minuten   liefst minimaal 2 uur laten rusten

 

Dit is het recept van Georges, een naar Frankrijk gevluchte Libanees, dus authentiek neem ik aan. Deze tabbouleh is in vergelijking met andere tabbouleh recepten heel licht, vanwege de relatief weinig couscous. Het gaat hier meer om de kruiden.

 

Nodig voor 4 personen:

 

+/- 150 à 200 gram couscouskorrels
4 tot 6 tomaten
halve tot hele komkommer
1 citroen
flinke struik peterselie (liefst platte)
flinke struik munt
1 of 2 teentjes knoflook
olijfolie
zout en peper

 

Kook of week de couscous volgens instructies op het pak. Laat afkoelen.

 

Snijd de tomaatjes in vieren, verwijder de zaadjes en drab en snijd het stevige vruchtvlees in mini dobbelsteentjes. Verwijder de zaadjes van de komkommer en snijd ook deze in minidobbelsteentjes.

 

Hak de peterselie en munt fijn, pers de knoflook uit en meng alles met de couscous. Pers het sap van de citroen uit en giet over het mengsel. Besprenkel het geheel met scheutje olijfolie en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Meng de boel goed. Laat het geheel een paar uur in de ijskast staan. 

 

Lekker als (maaltijd)salade, erbij (bijvoorbeeld: bij een stukje gegrilde vis of lamsvlees), voorafje of tussendoor.  Je proeft de zomer!