SACRÉ CUISINE

OVER ETEN EN CHRISTELIJKE FEESTEN

 

 

Oosterse ceviche van zalm

 

gemakkelijk     voorbereiding 10 minuten      1 minuut koken

 

Nodig voor 2 personen:

 

100 à 150 gram verse rauwe zalm

1 limoen

1 el. sesamolie + wat extra

1 el. rijstazijn

1/2 rode ui

1 teentje knoflook

een handje koriander

glasnoedels

1 blokje visbouillon

1 el vissaus

 

Eventueel:

een paar bosuitjes

1 Spaanse peper

een stukje komkommer

 

 

Snijd de rauwe zalm in plakjes. Zet ondertussen water op in de waterkoker of in de pan. Hak de koriander en bosuitjes fijn, de rode ui en de knoflook en eventueel ook de Spaanse peper.

 

Maak een sausje van het sap van de limoen, de sesamolie, rijstazijn, koriander, knoflook, gesnipperde rode ui en eventueel bosui. Gaar ondertussen wat glasnoedels naar smaak in kokend water met een visbouillonblokje. Serveer de vis op een bedje van de glasnoedels, kieper er de dressing met nog een paar druppels sesamolie en een beetje vissaus overheen. Voor extra bite nog wat kleingesneden komkommer en voor wat meer pit nog een Spaans pepertje erdoor. Culinair en toch in 10 minuten klaar!