SACR╔ CUISINE

OVER ETEN EN CHRISTELIJKE FEESTEN

 

 

Spannend zalm-Spinaziesoepje

 

Makkelijk    voorbereiding 15 minuten       koken 15 minuten

 

Nodig voor 4 personen:

 

1 pak diepvriesspinazie (kleingesneden) van +/- 450 gram

 1 1/2 (kippen)bouillonblokje

750 ml. water

twee eitjes

100 gram (1 pakje) gerookte zalm(blokjes)

snuf nootmuskaat

peper en zout

+/- 150 ml. room of: 150 ml. melk en 1 (volle) eetlepel ma´zena

2 teentjes knoflook

paar druppels Worcestersaus

 

Breng het water met de bouillonblokjes en de spinazie op middelmatig vuur aan de kook.  Kook ondertussen in een ander pannetje de eitjes hard (ca. 8 minuten), laat ze schrikken in koud water en prak ze met een vork fijn.

 

Maak de soep op smaak met geperste knoflook, Worcestersaus, nootmuskaat en peper en zout. Voeg dan de room toe. Als je voor de caloriearme optie kiest: scheutje melk oplossen in eetlepel ma´zena, (goed roeren, gaat altijd eerst een beetje stroef) toevoegen aan de soep, dan rest van de melk toevoegen. 

 

Serveer de soep gegarneerd met verbrokkelde ei en zalmstukjes.