SACRÉ CUISINE

OVER ETEN EN CHRISTELIJKE FEESTEN

 

 

 

Crabe Diable

 

 

Eenvoudig    voorbereiding 10 minuten     10 minuten koken

 

Nodig voor 2 à 3 personen:

 

12 à 14 surimisticks (1 pakje à 200 gr.)

2 à 3 sjalotjes

200 ml. slagroom (bekertje)

+/- 3 eetlepels ketchup

+/- 2 eetlepels grove mosterd

scheutje Worchestersaus

scheutje cognac

mespuntje peper en zout

mespuntje cayennepeper

 

Eventueel: nog wat tomaatjes of rode paprika

 

Snipper de sjalotjes fijn en breng zachtjes aan de kook met de slagroom, mosterd en tomatenketchup. Laat +/- 5 minuten sudderen. Snijd de surimisticks klein en voeg toe.  Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en serveer heet, eventueel met een broodje. Echt een heerlijk voorgerecht waar je van blijft eten!

 

TIP: als je hieraan verslaafd dreigt te raken (en die kans bestaat), is het ook heerlijk om een wat grotere portie te maken en dit als hoofdgerecht met pasta of rijst te serveren. Lekker om er nog wat tomaatjes of paprika in blokjes voor de vitamientjes doorheen te roeren.