SACRÉ CUISINE

OVER ETEN EN CHRISTELIJKE FEESTEN

 

 

 

Steak Tartare

 

Makkelijk         Voorbereiding: 10 minuten

 

 

Nodig p.p.:

 

ongeveer 100 gram goede, verse runderbiefstuk

een sjalotje

een mespuntje kappertjes

2 of 3 zure augurkjes

een paar sprietjes bieslook

een likje mosterd

een paar druppels worchestershiresaus

een vers (liefst biologisch) ei

peper en zout

 

eventueel:

nog een beetje ketchup

een paar druppels tabasco

 

 

Snijd de biefstuk fijn,snipper het sjalotje, hak de augurkjes fijn en knip de dille in stukje, laat eventueel nog een spriet heel voor de garnering. Voeg het mosterd, de worchestershiresaus, peper en zout toe en eventueel nog de ketchup en/of de tabasco.  Meng alled door elkaar ern serveer met een eierdooier.

 

Je kunt de eidooier er ook op voorhand doorheen mengen.

 

Serveer meteen, want rauw vlees en rauw ei kunnen niet goed tegen warmte: de kans op bacteriewildgroei is dan groot.

 

Serveer zó of met frietjes.