SACR… CUISINE

OVER ETEN EN CHRISTELIJKE FEESTEN

 

 

Crumble van aardbeien en banaan

 

 

Nodig voor 4 personen:

 

3 ŗ 4 bananen

1 bakje ŗ 500 gram aardbeien

ongeveer 200 gr. bloem

ongeveer 100 gr. boter

ongeveer 75 gr. suiker

1 snufje zout

1 citroen of 1 limoen

1 zakje vanillesuiker

1 beetje diepe ovenschaal    

 

Vet de ovenschaal met een likje boter in (gewoon met de vingertjes, ik blijf het zeggen) en zet de oven op ongeveer 200 graden. Was de aardbeien en ontdoe ze van de kroontjes. Snijd grotere exemplaren in tweeŽn of vieren en leg ze in de ovenschaal. Snijd de bananen in plakjes en leg ze ook in de ovenschaal. Strooi de vanillesuiker over de vruchten.

 

Was de citroen of de limoen en rasp met een heel fijn raspje het schilletje. Strooi het raspsel ook over de vruchten. Stort de bloem in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg dat in de kom toe. Voeg de suiker en het snufje zout toe.  Meng het geheel met de handen tot er een kruimelig geheel ontstaat. Belangrijk is enkel, dat de boter geen klontjes meer vertoont. Het deeg mag (moet!) juist klonterig en kruimelig zijn.

 

 

Stort het deeg over de vruchten. Zorg dat er een laagje van ongeveer een halve centimeter op alle vruchten ligt. Zet het geheel ongeveer 45 minuten in de oven. Serveer op kamertemperatuur of lauw tot warm.

 

TIP: zo is dit al zalig. Maar als je nog meer wilt zondigen, maak er dan een custard bij of serveer met vanille ijs.