SACRÉ CUISINE

OVER ETEN EN CHRISTELIJKE FEESTEN

 

 

 

Citroentaart

 

Gemakkelijk   voorbereiding  15 minuten     oven 30 minuten

 

Nodig voor 6 à 8 stukken:

 

1 pakje roomboter (250 gr.)

4 eieren

4 citroenen

200 gram bloem

200 gram suiker

een taartvorm, +/- 25 à 28 cm. doorsnee

 

Zet de oven aan op 180 graden. Meng in een kom 200 gram bloem, 2 scheppen van de suiker, 1 ei en 100 gram roomboter. Kneed het geheel tot een bol. Vet de taartvorm in met een likje boter, gebruik je vingers

 

Smelt de resterende boter in de magnetron of op een zacht vuurtje, en zet het vuur dan weer uit. Was de citroenen goed en rasp met een fijne rasp de schil van de vier citroenen. Pers vervolgens de citroenen uit. Voeg het sap en de rasp toe aan de boter. Voeg ook de resterende suiker toe en meng. Voeg dan de drie overgebleven eitjes geklutst toe.

 

Rol de deegbol uit, bekleed de taartvorm hiermee en vergeet de randen niet. Schenk het citroenmengsel in de vorm en zet het geheel in de oven gedurende ongeveer 30 minuten. De taart is klaar als de randen er gaar en met een beetje kleur uitzien. Schrik niet als de citroeninhoud er nog wat trillerig uitziet: dat komt door de gesmolten boter. De taart moet eerst afkoelen!

 

Dien de taart op kamertemperatuur op, eventueel met wat vanille ijs. Bon appétit!