SACRÉ CUISINE

OVER ETEN EN CHRISTELIJKE FEESTEN

 

 

 

 

Tian de légumes - Feestelijke groenten uit de oven

 

Gemakkelijk   voorbereiding  20 minuten   90 minuten in de oven

 

 

Nodig voor 4 personen:

 

1 aubergine

1 courgette

2 à 3 tomaten

2 à 3 uien (liefst zoete)

2 aardappels

2 à 3 wortels

olijfolie

peper en zout

herbes de Provence

verse basilicum

verse Parmezaanse kaas

 

eventueel: 1 venkel 

 

Het lijkt misschien wat ingewikkeld door de vele ingrediënten, maar het is een fluitje van een cent. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd alle groenten (ook de – naar wens al dan niet geschilde - aardappels) in hapgrage stukjes en leg ze in een diepe ovenschaal. Besprenkel ze met een flinke scheut olijfolie, peper, zout en een beetje herbes de Provence.

 

Stop het geheel ongeveer anderhalf uur in een oven op hooguit 175 graden. Iedere 20 minuutjes even kijken, dus: schaal eruit en even alles husselen, zodat de bovenste laag niet uitdroogt.

 

Als alles gaar is, basilicum in reepjes en parmezaan in flinters snijden en hup erover heen strooien. Serveer direct op tafel.

 

Heerlijk bij zowel vlees als vis, maar ik eet het ook wel eens zo. Ook nog eens heel veel vitamientjes! En, heb je een restje over: ook lekker als vulling voor een omelet of tortilla!

 

TIP: Doe er ook eens knolselderij, koolraap, paprika, pastinaak en/of bleekselderij door.