SACRÉ CUISINE

OVER ETEN EN CHRISTELIJKE FEESTEN

 

 

 

Pollo al limón - Spaanse knoflook-citroenkip

 

makkelijk   voorbereiding 5 minuten   bakken 15 minuten

 

Nodig voor 4 personen:

 

Kip (4 boutjes of filets)

1 citroen

2 teentjes Knoflook

3 eetlepels olijfolie

peper en zout

 

Braad de kipfilet(jes) of –bout(jes) aan in een grote koekenpan met de olijfolie op een middelhoog vuurtje.

Voeg flink wat citroensap toe en de tenen knoflook in plakjes gesneden. Voeg naar smaak peper en zout toe. Zet op een laag vuurtje met een deksel erop. Let op, want het heeft de neiging flink te gaan spetteren. 

 

Af en toe even keren tot de kip gaar is. De smaak is heerlijk en de jus die ontstaat ook.  Lekker dus met rijst of aardappeltjes!