SACRÉ CUISINE

OVER ETEN EN CHRISTELIJKE FEESTEN

 

 

Steak Vreteno - Bulgaarse Cordon Bleu 

 

Redelijk makkelijk   voorbereiding 20 minuten  bakken 20 minuten

 

Nodig voor 2 personen:

 

2 kleine varkenshaasjes

2 plakken ( +/- 75 gram) Hollandse kaas

2 plakken ham

+/- 100 gram champignons

flinke klont boter

shoarmakruiden (in de supermarkt verkrijgbaar)

peper en zout

prikkertjes of kookgaren

scheutje olijfolie

 

Snijd de varkenshaasjes voorzichtig flink open maar net niet door midden en sla ze plat tot schnitzelformaat. Met de platte kant van een stevige pollepel lukt dit al aardig.  Leef je uit! Maak de champignons schoon, snijd ze in kleine stukjes en bak ze even in wat boter met peper en zout gaar. Strooi rijkelijk shoarmakruiden over de platte plakken vlees. Bekleed de plakjes achtereenvolgens met een plakje ham, wat plakjes kaas en schep tenslotte de champignons erop. Maak het niet te vol, het pakketje moet nog dicht. 

 

Rol de pakketjes voorzichtig op en zorg dat er geen vulling uitsteekt. Zet de pakketjes vast met een paar prikkertjes of omwikkel ze met kookgaren. Bak de pakketjes vervolgens op een grilpan, die je met een beetje olijfolie hebt ingevet, gaar. Zorg er wel voor, teneinde zeker te zijn dat alles gaar wordt, dat je er een deksel op legt of anders, dek de pakketjes af met aluminiumfolie. Als je geen grilpan hebt, geen nood: gebruik dan je oven.  Zet hem op grilstand, leg het rooster halverwege de oven en zet er een schone bakplaat onder om de sappen in op te vangen. Draai de “steaks” regelmatig om en bak ze in ongeveer 15 à 20 minuten gaar. Vind je ook dat te lastig, kan je ze altijd nog in de koekenpan met boter en olie bakken.

 

Serveer bij voorbeeld met gebakken aardappeltjes en een stevige koolsoort, bloemkool of zo. Maar ook lekker met rijst.