SACRÉ CUISINE

OVER ETEN EN CHRISTELIJKE FEESTEN

 

 

Oeuf en cocotte - verrassingseitje uit de oven

 

Makkelijk   Voorbereiding 10 minuten    Oven 15 minuten 

 

Nodig per persoon:

 

1  of 2 eitjes

1 scheutje room

1 likje boter

scheutje truffel olie

peper en zout

vulling naar smaak: bijvoorbeeld paddestoelentapenade, geblancheerde (groene) aspergepunten, plakjes geschaafde truffel

 

 

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Doe in een klein ovenvast schaaltje een scheutje room en/of een klontje boter, een of twee eitjes, peper en zout erover en het kan zó in de oven ongeveer 15 minuten op 150 graden. Giet er eventueel nog wat truffelolie over.

 

Dit basisrecept kan je verfijnen door in het schaaltje bijvoorbeeld reepjes knapperig gebakken spek, stukjes geblancheerde groene asperges, paddestoelen(tapenade), of als je het helemaal dol wilt maken, wat geschaafde plakjes truffel te leggen. Lepel op en eet samen met een lekker stukje brood.