SACRÉ CUISINE

OVER ETEN EN CHRISTELIJKE FEESTEN

 

 

Tartaar van rauwe Sint Jacobsschelpen met doperwtjes

 

Makkelijk    Klaar in 10 minuten

 

Nodig voor 2 personen:

 

120 à 150 gram verse grote coquilles zonder kuit

wat blaadjes verse munt

1 klein blikje veld- of doperwtjes

goede olijfolie

kneepje citroensap

verse peper en zeezout

 

Spoel de coquilles even onder de koude kraan en dep ze droog met wat keukenpapier.  Snijd de coquilles in kleine stukjes (je moet op net iets grover dan gehakt uitkomen, het moeten nog wel echt net stukjes zijn). Prak de doperwtjes met een vork grof. Snijd de blaadjes mint flinterdun. Meng in een kom en breng op smaak met een kneepje citroensap, een paar eetlepels olijfolie, en wat verse peper en zout.

 

Om te serveren kun je kookringen gebruiken, of vorm “quenelles”, dit is een chique woord om met twee eetlepels er een soort worstjes van te vormen die bij hun uiteinden in een punt uitlopen, en die elegant op het bord te draperen. Sprenkel er nog een flintertje olijfolie over en één korte draai van de pepermolen voor de presentatie. Garneer eventueel met nog een takje munt.