SACR… CUISINE

OVER ETEN EN CHRISTELIJKE FEESTEN

 

 

 

Workshops, Lezingen en meer

    

Ik bied workshops, maaltijden en lezingen op locatie aan en sinds kort ook, omdat er veel vraag naar is: personal kook-coaching. 

Boek nu uw lezing voor de feestmaand december!

 

Waarom komt Sinterklaas uit Spanje en strooit Piet met pepernotenóeen lezing over de herkomst van Sint Nicolaas en alle zoete lekkernijen die daarbij horen. Eventueel te combineren met een workshop (ook leuk voor de kinderen) pepernoten, speculaas, en/of banketstaaf maken.

 

Culinaire kersttradities, van kerststol tot kalkoenóeen lezing over de culinaire kersttradities in diverse christelijke gemeenschappen uit de wereld. Eventueel te combineren met een workshop kerststol maken.

Deelname:

 

Ä 75 voor de lezing + reiskosten

Ä 5 p.p. voor de workshop met een minimum van Ä 100 + reiskosten.

N.B. Er wordt zoveel mogelijk met biologische ingrediŽnten gewerkt.

 

Interesse? Neem nu contact op.

 

Voor de achtergrondverhalen bij onze feestdagen, klik hier.

 

 

Nieuw! Personal kook-coaching

 

Veel mensen willen wel vaker zelf koken met verse ingrediŽnten, maar het lukt maar niet. Een (te) druk leven, kinderen, lastige eters, onvoldoende kennis, onvoldoende georganiseerd. Voor deze mensen biedt Sacrť cuisine nu een persoonlijke kook-coaching aan. In drie uur tijd ga ik samen met je je keuken door en je voorraadkast, gaan we samen naar je lokale supermarkt en wijs ik je de weg door wat je in huis moet hebben en hoe je efficiŽnter en met meer plezier kunt gaan koken. Kosten: Ä 75 + reiskosten (vanuit Wassenaar, eerste 15 km geen reiskosten). Eventueel nog aan te vullen met een of meerdere kooklessen afgestemd op de persoonlijke behoeftes. Denk bijvoorbeeld aan op voorhand koken, koken met allergiŽn, restverwerking, koken met meer oog voor het milieu etc.

Meer info: 06-48 31 58 47 of info@sacrecuisine.nl.

 

Workshops

Tijdens de workshops help ik u niet alleen de gerechten te bereiden, maar zal ik u tevens van alles vertellen over de achtergrond van de gerechten en eventueel hun betekenis. 

Afhankelijk van het moment in het jaar, de wensen en de mogelijkheden ter plekke kunnen verschillende gerechten worden bereid.

 

Voor alle maaltijden en workshops worden zoveel mogelijk biologische ingrediŽnten gebruikt. 

Na afloop krijgt iedere deelnemer een receptenbundeltje mee naar huis.

 

Kosten workshop: Ä 100 + 5 ŗ 15 p.p. (afhankelijk van de ingrediŽnten) + reiskosten

 

Voorbeelden van Workshops: Zoetigheden rond Sinterklaas; Adventslekkernijen; Kersttradities;

Zuid-Nederlandse carnavalsgerechten; Gerechten voor in de vastentijd; Hoe stil te staan bij 4 en 5 mei; Een midzomerviering; Ierse Halloweengerechten; Koken voor jezelf - koken voor alleenstaanden.  

 

Leert u liever iets anders of wilt u gewoon een paar gezellige avonden lekker leren koken? Ook dan kom ik graag naar u toe.

 

 

Lezingen

Ik geef ook lezingen over de relatie tussen eten en de (christelijke) traditie. Bijvoorbeeld over Eten en Christelijke feesten; Vasten: hoe en waarom, vroeger en nu; Terug naar de Hof van Eden aan tafel; Kerstfeesten vergeleken; Sinterklaas uitgelicht. 

De kosten voor een lezing bedragen tussen Ä 75 en Ä 150 (afhankelijk van duur en onderwerp) + reiskosten.

Maaltijden

Ik bereid ook maaltijden voor u. Of u nu een high tea wilt voor uw vereniging, een dinertje thuis, een borrel of een bijzondere bedrijfslunch.

Ook hier geldt dat ik zoveel mogelijk verse en biologische producten gebruik.

Kosten en wensen in overleg. 

 

Conctact

tel.: 06- 48 31 58 47

e-mail: info@sacrecuisine.nl