SACRÉ CUISINE

OVER ETEN EN CHRISTELIJKE FEESTEN

 

 

Indian Summersalad

 

 

eenvoudig       voorbereiding 15 minuten      bakken 10 minuten

 

Deze salade is puur aan mijn fantasie ontsproten en smaakt, al zeg ik het zelf, erg lekker. Hij is pittig, fris en verrassend tegelijk. Ook lekker trouwens om een restje op een broodje of in een wrap te eten als lunchsnack (als er al een restje overblijft).

 

Nodig voor 2 personen:

 

1 grote kipfilet

bosje koriander

1 mango

eetlepel currypasta (bijvoorbeeld Patak’s)

 ± 200 ml. yoghurt

1 limoen

1 zakje gemengde sla

paar snufjes kardemom

1 el. olie + nog iets om te bakken

 

eventueel:

 

nog wat cashewnootjes

een paar bosuitjes

 

Snijd de kipfilet in stukjes en marineer ze even in de currypasta en de helft van de yoghurt.

 

Schil de mango en snijd hem in kleine blokjes. Maak ondertussen de dressing door de rest van de yoghurt, een scheutje olie, het sap van 1 limoen en de kardemom door elkaar te roeren. Bak de kipfilet in een beetje olie, snijd ondertussen de koriander fijn en hussel alles door elkaar in een grote slakom.

 

Wil je er nog cashewnootjes bij doen? Dan is het lekker als je die even in een droge koekenpan opbakt.