SACRÉ CUISINE

OVER ETEN EN CHRISTELIJKE FEESTEN

 

 

 

 

Salade Niçoise

eenvoudig    voorbereiding: 10 minuten        koken: 10 minuten

De zomervakantie lonkt en de hogere temperaturen doen ons verlangen naar zonnige salades en barbecue. Welnu, deze heerlijke salade is zowel goed als vullende maaltijd als voor bij de barbecue.

Nodig voor 4 personen (als hoofdgerecht):

 

1 blikje tonijn (liefst op olie)

4 tomaten

1 komkommer

een paar handjes sla naar keuze

2 eetlepels kappertjes

4 à 8 eieren

2 eetlepels mayonaise

3 eetlepels olijfolie

1/2 citroen

peper en zout

 

eventueel:

 

een paar anchovisjes

wat zwarte olijven

 

Kook de eitjes ongeveer 10 minuten. Laat ze schrikken en pel ze.

 

Snijd ondertussen de tomaatjes en de komkommer in stukjes. Was en droog de sla. Meng vast de sla met de tomaat en komkommer in een royale slakom.

 

Meng de mayonaise met de olijfolie en een kneepje citroensap. Is de saus nog erg dik? Voeg er dan nog een paar eetlepels water aan toe, totdat je een slasaus-achtige consistentie hebt. Gebruik de helft van de saus om vast door het tomaten-mengsel te husselen. Drapeer vervolgens de tonijn, de kappertje en eventueel de olijven en/of de ansjovis over de sla.

 

Zodra je de eitjes hebt gepeld, ze in kwarten snijden en ook op de sla draperen. Giet met een eetlepel sliertjes slasaus over het geheel en maak af met verse peper en zeezout.