SACRÉ CUISINE

OVER ETEN EN CHRISTELIJKE FEESTEN

 

 

 

Chocolademousse

 

eenvoudig     voorbereiding 20 minuten     4 uur laten opstijven

 

 

Nodig per persoon:

 

1 ei

60 gram pure chocola (maar niet té puur, max. 70%)

½ espressokopje sterke koffie

+/- 15 gram boter

scheutje eau-de-vie (bij voorbeeld kirsch)

snufje zout

 

Verbrokkel de chocola. Leg de brokjes in een steelpannetje met het scheutje sterke koffie. Voeg het scheutje eau-de-vie toe. Laat de chocola voorzichtig op het allerlaagste pitje smelten. BLIJF ERBIJ! “Help” al roerend met een houten spatel de chocola te smelten. Van het vuur afhalen en laten afkoelen. Ondertussen het eitje splitsen (zorg dat er géén geel in het wit komt, dan moet je echt een nieuw eitje nemen!).

 

Het eiwit met een snufje zout (echt heel weinig) stijfkloppen. Dan de boter door de chocola roeren.

 

Pas als het mengsel koeler aanvoelt dan je vinger, het eigeel erdoor roeren en dan voorzichtig het eiwit erdoor scheppen. De mousse minstens 4 uur in de ijskast laten opstijven.

 

Machtig (&) lekker!